söndag 18 april 2010

Sön18Apr-SvarPåKomentar-TattooTips

I detta inlägg ska jag ta och svara på en komentar ^-^ Fått liknande frågor förr så tänkte jag kan svara så alla kan se

Sv: Svårt för mig att avgöra om du alltid kommer att uppskatta tatueringen, vet ju inte ens vad det är för tatuering du tänkt dig.
Men man brukar säga att det finns vissa saker man kan tänka igenom innan man skaffar en tatuering.


1: Vad föreställer den? Vad skall den föreställa och vad har den för betydelse. Har den en personlig betydelse eller är det t.ex. en symbol , fundera över om du genom hela livet kan stå för innebörden av din tatuering.

Undvik att tatuera in namn, porträtt eller liknande om det t.ex. inte är dina barn eller väldigt nära släkt.

2. Placering: Var ska den placeras? Att rekommendera är att hålla sig innanför tröj regeln. Alltså inte ner över händerna och inte ut på halsen. Så du kan täcka tatueringarna med en långärmad tröja eller liknande om det skulle behövas.

Om du vill att tatueringen skall hålla sig snygg länge undvik placeringar på kroppen där huden delar/rynkar sig. De vanligaste plattser på kroppen där tatueringarna oftast brukar blekna snabbt eller blow-out [linjerna flyter ut/breder ut dig] är armbågar, knogar, knän & fötter.

3. Storlek: Att välja en liten tatuering bara för rädslan för smärta eller ett högt pris är oftast onödigt, en liten tatuering utförs med mindre nålar, vilket i regel gör ondare är den dess utom väldigt detaljerad behöver den inte möjligt vis bli billigare en en lite större eftersom mycket arbete & tid krävs.

Åldring av tatuering: Tatueringar bleknar med tiden, precis som det mesta. Alltså kommer det med stor sannolikhet krävas ifyllning av dina tatueringar under livets gång.

Gult, rött & orange är de färger som i regel brukar blekna snabbast medans svart brukar sitta bäst.

Sedan blir ju huden slappare och rynkig när du blir äldre vilket kan leda till blow-out. Men de flesta brukar gå att fylla i och få snygga igen.

4 kommentarer:

- Alexandra! sa...

Bra tips!

- Alexandra! sa...

sv: Haha nej, jag håller mig nog till tacos för sig och pizza med sitt på sig. ;)

Emelie sa...

vad mycket du kan
visste inte att det fanns någonting som hete blow-out =^.^= lärde mig mycket av detta inlägg faktiskt. Härlig och intressant blogg du har!

Nea här sa...

härligt att du gillar min blogg =D alltid kul med lite uppskattning för det man håller på med, tihii & vad härligt att du fick dig lite ny kunskap ^-^